Jetske van den Elsen ontdekte dat ze naast presenteren nog een ander talent in huis heeft: koken. Als nieuwe chef van ‘BinnensteBuiten’ kan ze beide combineren. Het kookplezier spat van het scherm.
“Eigenlijk begon het toen ik begin twintig was. Ik maakte mijn eerste verre reis, naar Thailand. Daar kun je op elke hoek van de straat de lekkerste gerechtjes eten. Ik was gefascineerd door de smaken, heel anders dan die je in de Nederlandse supermarkt aantreft. Op de terugweg nam ik kruiden en sauzen mee in mijn rugzak. Weer thuis begon ik ermee te experimenteren. Dat pakt niet altijd goed uit, haha.”
“In 2018 las ik over een opleiding waar je alle basisprincipes van het koken leert, een jaar lang een dag per week. Ik had het erover met een vriendin: ‘Dit is wat we willen!’ Er waren nog precies twee plekken vrij. Daar gingen we, compleet met werkschoenen, sloof, koksmutsen en onze eigen messenset. Ik was zo enthousiast dat ik me na de opleiding, en naast mijn presentatiewerk, als stagiair aanbood bij een restaurant. Ik wilde alle kneepjes van het vak leren. om te kijken of ik het dan nog steeds leuk zou vinden.”
“KRO-NCRV vroeg me of ik mijn recepten wilde delen voor Smaakmakers, een online-serie van BinnensteBuiten. Dat werden dingen die iedereen vaak al in het keukenkastje heeft staan, maar die je ook makkelijk zelf kunt maken, zoals mayonaise en pindakaas. Ook die filmpjes werden goed bekeken, sommige wel anderhalf miljoen keer. Ze vroegen me ook op tv te koken als nieuwe chef. Het was een droom die uitkwam.”
Tekst: Pauline Teunnissen.